Vijf trendy stijltips die je kamer een frisse, nieuwe look geven!

Naar wat voor soort inspiratie voor de kamer je ook op zoek bent – of het nu elegant, klassiek of eigentijds is, er bestaan prachtige decorschema’s die passen bij de stijl van je huis en je kleurvoorkeuren.  Ongeacht of een kamer ruim, open, een gedeelde thuiskantoorruimte of compact is, er is altijd wel een stijlvol design dat er bij  past.

Natuurlijk heb je hierbij zelf in de hand hoeveel geld je uitgeeft om je nieuwe look te realiseren. De vijf tips hieronder kosten je vrijwel niets meer dan een likje verf en wat tijd.

#1 De hele kamer in een opvallende frisse kleur

Alles in de kamer in dezelfde kleur

Een van de nieuwste trends is om een kamer van boven tot onder in dezelfde opvallende kleur te schilderen. Dit betekent dat zowel de muren en het houtwerk en zelfs het plafond in één kleur wordt geverfd om zo een uitnodigende, meeslepende sfeer voor de kamer te krijgen. We raden je daarbij wel aan om goed na te denken over hoe die kleur samenwerkt met het licht in je kamer en om eerst monsters te proberen om er zeker van te zijn dat je ervan houdt.

Een volledige onderdompeling van kleur, met één verbluffende tint voor alle muren en houtwerk kan interesse in de kamer brengen zonder overweldigend over te komen. Middentoonkleuren werken hier bijzonder goed voor. De stijl vormt ook een frisse en moderne aanvulling op sterke architectonische kenmerken – geweldig voor ideeën voor het plafond in de woonkamer.

#2 Geef meubels en muren dezelfde kleur

Bijpassende meubelen en accessoires

Een andere trend die we steeds vaker zien is het afstemmen van de kleuren van meubels met die van de muren. We willen graag een samenhangende interieur bij het plannen van onze inrichting. Kleurkeuzes vormen de kern van het creëren van de sfeer en het thema voor je huis. Als je je muren wilt laten matchen met je meubels of omgekeerd, vraag jezelf dan wel af wat beter is: een-op-een matchen of te zoeken naar contrast, aangezien elk een andere stijl zal produceren.

Als je van een kleur houdt en gehecht bent aan het idee om deze door de hele ruimte te spiegelen, of het nu gaat om een ​​stoffige roze bank op roze muren of groen behang dat past bij een olijfkleurige bank – het matchen van kleur op kleur is een leuke, weloverwogen manier om te stempelen uw persoonlijkheid en stijl in de ruimte.

We raden hierbij aan om de kleur van de bekleding en de muur te doorbreken met textuuraccenten via accentstukken en accessoires: denk aan hout, messing, geweven afwerkingen en groen, om de uiteindelijke look evenwichtig en uitnodigend te houden.

Bekijk hier de gehele collectie foto’s in glas

#3 Breng samenhangende tinten aan

Samenhangende tinten aanbrengen

Voor een door en door moderne uitstraling – zelfs in  een historisch pand – kies je een paar tinten van dezelfde kleur en gebruik je die op verschillende plekken in de woonkamer. Overweeg ook om het plafond te schilderen, het is de laatste tijd een grote trend waarvan we denken dat deze nog een goed jaar zal aanhouden. Hier kun je zien hoe goed het werkt met de Masquerade-tint, en het vloerkleed met patroon trekt de tonen samen.

De kleurenkaarten van Little Greene(opent in een nieuw tabblad), ‘Color Scales’ en een verfijnde en opgefriste ‘Colors of England’ bevatten collecties van prachtige gegradueerde tinten die allemaal samenwerken.

#4 Perfectioneer de posities van meubels en accessoires

Ga voor een perfecte positionering

Als je eenmaal je belangrijkste ingrediënt – het kleurenschema – hebt bedacht, kun je beginnen met het positioneren van meubels en accessoires. Een correcte plaatsing in woonkamer layouts is van onschatbare waarde en kan een schema maken of breken.

Kleurrijke, juweelkleurige sierkussens voegen levendigheid toe aan de kamer, die is voorzien van subtiele lichtgrijsgroene muren en neutrale stoffen. Kunstwerken die direct over een getinte gele spiegel zijn geplaatst, balanceren de andere kant van de kamer en zorgen ervoor dat de kunstwerken zichtbaar zijn voor degenen die direct onder de bank zitten.

#5 Gebruik een accentkleur bij witte muren

Gebruik accentkleuren bij witte muren

Als je hebt besloten om je muren neutraal of wit te houden, maar toch zin hebt in een vleugje kleur, overweeg dan om accentkleuren te kiezen om de interesse te vergroten. Het is een fantastische manier om een ​​kleur toe te voegen waar je van houdt en je kunt ook helemaal uit de kast komen met patronen – het hoeft niet alleen maar om effen te gaan.

Een verfrissende grasgroene tint verandert deze witgeverfde woonkamer in een moderne ruimte vol eigentijdse prints gecombineerd met natuurlijk hout en geweven accenten om de algehele look te verzachten.

Het verzamelen van een paar tweekleurige prints in een vergelijkbaar palet helpt om een ​​schema samenhangend te houden. Dus zelfs met veel verschillende patronen helpen de kleuren om alle verschillende elementen goed bij elkaar te laten passen.

Bekijk onze collectie accessoires om meer stijl aan te brengen!

Bekijk hier de gehele collectie poefs