11 tips voor het opvrolijken van de gang van je woning!

De gang is het eerste dat je ziet wanneer je thuiskomt. Het ‘Ik ben weer thuis’ gevoel kan behoorlijk worden vergroot wanneer de gang er bijzonder uitziet. Dat is best lastig, want doorgaans is de gang een kleine ruimte waarbij veel mensen denken dat de mogelijkheden beperkt zijn. Het tegendeel is echter waar. In deze blog hebben we een aantal leuke tips voor je verzameld waarmee je de gang net wat meer stijl kunt geven.

Tip 1 – Kies een kapstok met meerdere haken

Een kleine, smalle lkapstok  met meerdere haken,ziet er niet alleen  beter uit,  het zal je ook helpen je gang netjes en opgeruimd te houden. Zeker wanneer er altijd een of twee haken vrij zijn, zullen gasten zich niet de vraag stellen wat ze met hun jas moeten doen.

Tip 2 – Hang een spiegel op

Spiegels zijn geweldig om elke ruimte groter te laten lijken, dus waarom hang je er geen op in je gang? Het zal de ruimte groter doen lijken en het licht door de kamer laten kaatsen.

Tip 3 – Hang een paar kunstwerken op

Kunstwerken geven een uniek tintje aan je gang, en het is ook een geweldige manier om een lege muur op te vullen. Probeer een paar ingelijste prenten en schilderijen op te hangen om je gang er stijlvoller uit te laten zien.

Tip 4 – Hang een groot vloerkleed op

Geen zin in een  kunstwerk aan de muur? Hang  dan gewoon  een stijlvol vloerkleed aan de muur. Een groot vloerkleed is een geweldige manier om textuur en interesse toe te voegen aan je gang. Het zal het ook groter doen lijken, en helpen om eventuele geluiden uit de gang te dempen.

Tip 5 – Gebruik muurhaken voor extra opbergruimte

Als je extra opbergruimte aan je gang wilt toevoegen, probeer dan wandhaken te gebruiken. Je kunt ze gebruiken om hoeden, sjaals en andere voorwerpen op te hangen die anders je gang zouden kunnen vertroebelen.

Bekijk hier de gehele collectie voor de gang

Tip 6 – Geef de muren een zachte kleur

Een paar lagen verf kunnen een enorm verschil maken in het uiterlijk van je gang. Schilder het in een lichte, zachte en neutrale kleur om de kamer groter te laten lijken.

Tip 7 – Vergeet de verlichting niet!

Wandlampen zijn een geweldige manier om verlichting toe te voegen aan je gang zonder al te veel ruimte in te nemen. Je kunt ze hoog ophangen, of je kunt een paar vloerlampen toevoegen voor een subtieler verlichtingseffect.

Tip 8 – 4 Plaats een plank

Planken zijn een geweldige manier om extra opbergruimte aan je gang toe te voegen, terwijl ze ook een decoratief tintje geven. Je kunt een plank ophangen die breed genoeg is om decoratieve stukken op te hangen, of je kunt hem gebruiken om spullen als schoenen en jassen op te bergen.

Tip 9 – Plaats een klein dressoir in de gang

Een dressoir is een geweldige manier om opslag toe te voegen aan je gang zonder al te veel ruimte in te nemen. Je kunt het gebruiken om spullen als schoenen en jassen op te bergen, of je kunt het gebruiken om decoratieve stukken op te stellen.

Tip 10 – Plaats planten in de gang

Als je de ruimte hebt, kun je een paar planten aan je gang toevoegen. Niet alleen zullen ze er geweldig uitzien, maar ze helpen ook om de lucht in je huis te zuiveren. En planten geven ons altijd een beter gevoel dan een kale ruimte!

Tip 11 – Hang een klok op!

Een wandklok is een geweldige manier om je gang een decoratief tintje te geven. Het zal je ook helpen de tijd bij te houden en je gang er georganiseerd uit te laten zien.

Conclusie

Een smalle gang inrichten kan een uitdaging zijn. Je zult wellicht niet alle tips kunnen of willen gebruiken en gebruik ze ook zeker niet allemaal in combinatie met elkaar. Maar met deze leuke ideeën kun je de gang wel optimaal benutten en er een stijlvolle en functionele ruimte van maken.