Dit zijn de meest vergeten schoonmaak klusjes onder Millennials

Het is gemakkelijk om het schoonmaken van belangrijke apparaten in je huis te vergeten, maar deze schoonmaaktips kunnen helpen bij het behoud van je koffiezetapparaat, magnetron, afzuigkap, droger, besteklade, broodmandje, wasmachine, plinten en plafond.

#1 – Het koffiezetapparaat ontkalken

Je koffiezetapparaat ontkalken is een belangrijke stap om de levensduur van je koffiezetapparaat te behouden en ervoor te zorgen dat je koffie beter smaakt. Ontkalken is het proces van het verwijderen van minerale afzettingen die zich in je koffiezetapparaat hebben opgehoopt. Om dit te doen moet je een ontkalkingsoplossing gebruiken die ontworpen is voor jouw specifieke type koffiezetapparaat. Volg de instructies op de verpakking van de oplossing en zorg ervoor dat je het koffiezetapparaat daarna goed uitspoelt.

#2 – De magnetron & tosti ijzer schoonmaken

We weten allemaal hoe kinderen het leuk vinden om melk in de magnetron te koken en het dan te laten ontploffen! Om de binnenkant van je magnetron schoon te houden, moet je hem na elk gebruik schoonvegen. Je kunt ook een magnetronbestendige kom gevuld met water en een paar druppels azijn gebruiken om vastzittend voedsel te verwijderen. Laat de kom een paar minuten in de magnetron staan en spoel hem dan af met een vochtige doek.

#3 – Het filter van de afzuigkap schoonmaken

Een vettig filter kan brandgevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat je het filter van je afzuigkap regelmatig schoonmaakt. Dit kun je doen door het filter te verwijderen en het te wassen met een doek en warm zeepwater. Zorg ervoor dat je een zachte schrobbeweging maakt om vet en voedseldeeltjes te verwijderen. Als het filter schoon is, spoel het dan af met koud water en droog het af met een schone doek.

#4 – Het filter van de droger schoonmaken

Zorg ervoor dat je ook het filter van je droger regelmatig schoonmaakt. Al het stof dat zich in het filter verzamelt kan brandgevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat je het eruit haalt en schoonmaakt. Je kunt een stofzuiger gebruiken om alle deeltjes eruit te zuigen of een vochtige doek gebruiken voor hardnekkiger stof.

#5 – De besteklade schoonmaken

Bestekladen kunnen behoorlijk rommelig worden als je ze niet schoon houdt. Om ze georganiseerd en hygiënisch te houden, moet je ze afnemen met een vochtige doek en een sopje. Je moet ook proberen het bestek na elk gebruik op dezelfde plaats terug te leggen.

#6 – Broodmandjes schoonmaken

Broodmandjes kunnen behoorlijk vettig worden en moeten regelmatig worden schoongemaakt. Om ze schoon te maken kun je een doek en wat warm zeepwater gebruiken. Vergeet niet de doek in koud water uit te spoelen en de mand te laten drogen voordat je het brood er weer in doet.

#7 – De wasmachine schoonmaken

Je wasmachine moet schoongehouden worden om hem efficiënt te laten werken. Je kunt dit doen door een hete cyclus te draaien met een kopje witte azijn. Zorg ervoor dat je de azijn aan het water toevoegt voordat je wasgoed toevoegt.

#8 – Alle plinten afstoffen

Vergeet de plinten in je hal en woonkamer niet bij het schoonmaken. Gebruik een vochtige doek om de plinten af te stoffen en zorg ervoor dat alle spinnenwebben in de hoeken worden verwijderd.

#9 – Langs het plafond gaan met de ragebol

Spinnenwebben kunnen zich vaak verzamelen in hoeken van het plafond, dus zorg ervoor dat je ze te pakken krijgt met een ragebol. Dit voorwerp ziet eruit als een softbal bedekt met lange strengen wol. Je kunt het gebruiken om spinnenwebben gemakkelijk weg te krijgen zonder op een ladder te hoeven klimmen.

#10 – Afstandsbediening schoonmaken

Je drukt er misschien elke dag met je vingers op, maar veel millennials om ze ook af en toe een grondige schoonmaakbeurt te geven. Vooral na een griepgolf in je huis is het belangrijk om afstandsbedieningen schoon en kiemvrij te houden.

#11 – De smartphone reinigen

Hetzelfde geldt voor je vaste telefoon, smartphone en andere apparaten die je vaak gebruikt. Het is belangrijk om de toetsen regelmatig goed schoon te maken.

#12 – De dakgoot vrij van vuil en bladeren maken

Een vaak vergeten klus die catastrofale gevolgen kan hebben. Je merkt meestal niet dat je dakgoten schoongemaakt moeten worden totdat er problemen ontstaan. Het beste is om die problemen voor te zijn en je dakgoten regelmatig schoon te maken. Dit kun je doen door met een slang en een borstel al het vuil op te ruimen.

#13 – Bovenzijde keukenkastjes schoonmaken

Om deze taak gemakkelijker te maken, leg je een krant neer op de bovenkanten van de hangende keukenkastjes. Je hoeft dan alleen de krant maar te vervangen door een nieuwe. Niemand die bovenop je keukenkastjes kijkt en het stof is zo verwijderd.

#14 – De binnenkant en buitenkant van de vuilnisbak schoonmaken

Gebruik een vochtige doek of een desinfecterend doekje om zowel de binnenkant als de buitenkant van de prullenbak schoon te maken. Dit zal helpen om hem schoon en kiemvrij te houden.

#15 – Keukenkastjes van binnen schoonmaken:

De binnenkant van je kastjes schoonmaken kan een ontmoedigende taak zijn. Begin met het opruimen van voedsel en afval en gebruik dan een vochtige doek om de oppervlakken af te vegen. Vergeet ook niet om potten en flessen even af te stoffen. En gebruik de regel: is het een jaar lang niet gebruikt, dan gooi ik het weg. Grote kans dat het bedorven is of gewoon nooit gebruikt zal gaan worden en alleen maar stof aantrekt en ruimte vult.

#16 – Het dekbed wassen:

Om je dekbed er als nieuw uit te laten zien is het belangrijk deze regelmatig te wassen. Volg de aanwijzingen op het wasetiket, zodat je de stof niet beschadigt.

#16 – De dDeurmat uitkloppen:

Neem de tijd om je deurmatten regelmatig schoon te maken. Dit zal helpen voorkomen dat vuil en puin in je huis komen. Bij voorkeur doe je dit elke dag, zodat de stof en andere rommel zich niet kan ophopen, waardoor het lastiger te verwijderen is.

#17 – De ramen zemen

Een vervelend klusje, maar een groot verschil! Het schoonmaken van ramen kan een tijdrovende klus zijn, maar het is belangrijk om het regelmatig te doen. Begin met het gebruik van een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om de ramen schoon te vegen. Vervolgens kun je een wisser gebruiken om overtollig vuil of water te verwijderen.

Aan de slag!

Deze schoonmaaktips zullen je helpen je apparaten te verzorgen en je huis schoon en hygiënisch te houden. Zorg ervoor dat je deze stappen regelmatig volgt om je huis in topconditie te houden. Neem dus wat tijd om deze schoonmaaktips op te volgen en je kunt er zeker van zijn dat je apparaten goed verzorgd zijn.