De toegevoegde waarde van het slapen in een boxspring

Bij beddengoed denken de meeste mensen aan matrassen en kussens. Maar wat velen niet weten is dat een boxspring ook een belangrijk onderdeel is. Boxsprings zijn een soort bedframe dat extra steun biedt aan zowel de matras als de gebruiker.Boxsprings zijn meestal gemaakt van metaal of hout, met een stoffen bekleding en een raster van veren dat superieure steun en comfort biedt. Boxsprings worden vaak gebruikt in combinatie met een matras om een compleet slaapsysteem te creëren.

In deze blog lees je meer over boxspirngs in het algemeen, de prijzen en zowel de voor- als nadelen van de aanschaf van een boxspring.

Wat is een boxspring precies?

Een boxspringbed is een matras ondersteuningssysteem dat traditioneel bestaat uit een houten of metalen frame dat bekleed is met stof en veren. Het biedt een stabiele basis voor je matras en wordt doorgaans aangetroffen in de meeste slaapkamers in Europa en Noord-Amerika.

Boxsprings zijn ook een goede manier om een bed hoger te maken, waardoor het comfortabeler wordt en gemakkelijker in en uit te stappen. Boxsprings zien er ook esthetischer uit, want ze zijn er in verschillende maten en stijlen, passend bij de matras.

Wat zijn de typische kenmerken van een boxspring?

Een boxspring heeft meestal een houten of metalen frame dat bekleed is met stof en meerdere rijen veren bevat. Het heeft ook typisch twee contactpunten tussen de matras en het frame, zoals een lattenbodem of een lattenbodem. Boxspringbedden zijn er meestal in twee maten, een lits-jumeaux en een full size, en worden meestal verkocht als set met een matras.

Waarom kiezen mensen specifiek voor een boxspring?

Boxspringbedden bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten matrasondersteuningssystemen. Ze zijn over het algemeen duurzamer en gaan langer mee dan lattenbodems of platformbedden, en ze staan er ook om bekend dat ze de bewegingsoverdracht tussen partners verminderen. Bovendien bieden boxspringbedden doorgaans een betere ondersteuning van de matras, waardoor je rustiger kunt slapen.

Voor- en nadelen van een boxspring

Het gebruik van een boxspring heeft zowel voor- als nadelen. Aan de positieve kant geven boxsprings extra steun en kunnen ze rug- en nekpijn helpen verminderen. Ze zien er ook esthetischer uit, en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen die passen bij de matras. Bovendien kunnen boxsprings gebruikt worden bij matrassen van verschillende diktes, wat vooral gunstig is als je grotere of zachtere matrassen nodig hebt.

Enkele voordelen van een boxspring zijn:

  • Betere ondersteuning: Boxspringbedden zorgen voor een betere ondersteuning van de matras en verminderen de bewegingsoverdracht;
  • Duurzaamheid: Boxspringbedden zijn over het algemeen duurzamer dan andere matrasondersteuningssystemen;
  • Comfort: Van boxspringbedden is bekend dat ze een comfortabelere slaap bieden.

Er zijn echter ook enkele nadelen te bedenken. Boxspringbedden zijn over het algemeen duurder dan andere matrasondersteuningssystemen, en ze zijn ook moeilijker te verplaatsen. Bovendien zijn sommige modellen geneigd na verloop van tijd door te zakken, wat leidt tot een ongelijkmatig slaapoppervlak.

Wat kost een boxspring gemiddeld?

De kosten van een boxspring bed variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal, en andere kenmerken. In het algemeen beginnen boxsprings van twee eenpersoonsbedden bij ongeveer $150, terwijl boxsprings van een tweepersoonsbed kunnen variëren van €300 tot €900, exclusief de matras. Voor boxsprings inclsusief matras en toebehoren kan de prijs oplopen tot €2000,-.

Het loont hierbij altijd de moeite om boxsprings van verschillende webwinkels met elkaar te vergelijken. Wij hebben van verschillende aanbieders van boxsprings de producten voor je op een rij gezet, zodat je snel de meest voordelige boxspring kunt vinden.

Uit welke soorten boxsprings kun je kiezen?

Er zijn verschillende soorten boxsprings waaruit je kunt kiezen. Dat zijn low-profile, standaard, pillow-top en split boxsprings. Low-profile boxsprings zijn dunner en zijn geweldig voor mensen die een dunne matras willen. Standaard boxsprings zijn het meest voorkomende type, en worden meestal gebruikt voor alle soorten matrassen. Pillow-top boxsprings zijn dikker en zorgen voor extra demping van de matras. Splitboxsprings ten slotte zijn twee aparte boxsprings die naast elkaar worden geplaatst.

Verschillende toepassingen van een boxspring

Boxspringbedden worden niet alleen gebruikt in slaapkamers, maar kunnen ook gebruikt worden in logeerkamers, appartementen, hotels en andere residentiële of commerciële ruimtes. Ze kunnen ook gebruikt worden als zelfstandige fundering voor matrassen of als aanvulling op andere soorten matrasondersteuningssystemen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boxspring?

Let bij het kopen van een boxspring op een stevige constructie, robuuste materialen en een goede garantie. Test bovendien altijd het bed uit voordat je het koopt om er zeker van te zijn dat het de ondersteuning en het comfort biedt die je nodig hebt.

Conclusie

Boxspring bedden zijn een geweldige optie voor wie op zoek is naar een comfortabel, ondersteunend en duurzaam matrasondersteuningssysteem. Met een breed scala aan maten, materialen, en functies beschikbaar, is er een boxspring bed voor iedereen. Om de perfecte boxspring voor jouw behoeften te vinden, moet je de verschillende soorten onderzoeken en op zoek gaan naar een bed dat de ondersteuning en het comfort biedt die je nodig hebt. Als je op zoek bent naar een boxspring, kijk dan zeker bij Boxspring Kopen voor de beste selectie en prijzen.